Δωρεά Αντισηπτικών σε Χαρίσειο Γηροκομείο και Έλληνικο Παιδικό Χωριό

Ε.Κ.Ε.

Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης)

Δράσεις ΕΚΕ Προστασίας Δημόσιας Υγείας

Δωρεά Αντισηπτικών σε Χαρίσειο Γηροκομείο και Έλληνικο Παιδικό Χωριό

Τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, o Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ Θεσσαλονίκης), πιστοί στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανταπόδοσης, προχωρήσαμε σε συμβολικές πράξεις προσφοράς, δωρίζοντας προϊόντα αντισηπτικής προστασίας σε κοινωφελείς δομές της πόλης που στηρίζουν ηλικιωμένους και παιδιά. Συγκεκριμένα, καλύψαμε το σύνολο των ετησίων αναγκών σε αντισηπτικά στα:

  • Χαρίσειο Γηροκομείου Θεσσαλονίκης
  • Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Την οικογένεια των 1000 φαρμακοποιών του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν στην παράδοση της δωρεάς, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Φαρσάκης και ο Γραμματέας Δ.Σ. κ. Σπύρος Νικολαΐδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις Διοικήσεις των δομών και να ενημερωθούν σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους, αλλά και τις ανάγκες τους.

Οι δύο δωρεές αποτελούν μόνο την αρχή ενός συνολικού πλάνου στοχευμένων ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης. Ως φαρμακοποιοί και επιστήμονες Υγείας, ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της μετά-Covid 19 εποχής, υπηρετούμε το λειτούργημά μας, και συμμετέχουμε ενεργά στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με συνεχείς εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις, παράλληλα με την έμπρακτη στήριξη κοινωφελών Φορέων και Ιδρυμάτων.

Χαρίσειο Γηροκομείου Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε με δωρεά του ευεργέτη Δημήτριου Χαρίση (1814-1887), φαρμακοποιού στο επάγγελμα. Από το 1968 μέχρι σήμερα, στις εγκαταστάσεις του στην Άνω Τούμπα, έχουν γηροκομήθηκαν περισσότεροι από 2.200 ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας. Βασική αρχή του Χαρισείου είναι ο σεβασμός της ελευθερίας της προσωπικότητας των γερόντων. Το Ίδρυμα λειτουργεί ως προέκταση της οικογένειας των ηλικιωμένων, παρέχοντας καθημερινή φροντίδα, πρωτοβάθμια νοσηλευτική περίθαλψη, ψυχολογική και φυσικοθεραπευτική υποστήριξη. Το Χαρίσειο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 144 γέροντες, σε δίκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια, με τουαλέτα & μπάνιο, με δυνατότητα υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δέχεται παιδιά προσχολικής ηλικίας, ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή προερχόμενα από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, και τους προσφέρει μόνιμη και μακροχρόνια φροντίδα, στοργή, προστασία, μόρφωση και στέγη. Πρόκειται για μία όμορφη μικρή πολιτεία με 8 σπίτια, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, γήπεδα, παιδική χαρά, εκκλησία. Σε κάθε σπίτι ζει μία «οικογένεια», δηλαδή μία «μητέρα» με τα 8 παιδιά της. Η μητέρα, που επιλέγεται από επιστημονική επιτροπή με κύριο γνώμονα την αγάπη για το παιδί και το πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς, φροντίζει να αναθρέψει σωστά τα παιδιά και να τους δώσει τα εφόδια ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο σαν υπεύθυνοι πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Download video

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

[URIS id=8621]