SYFALearning Fagron: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου στην αίθουσα εκπαιδεύσεων στη Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. στο Ωραιόκαστρο το τρίτο σεμινάριο SYFALearning με θέμα «εργαστηριακές ασκήσεις για την Παρασκευή πόσιμων φαρμακευτικών εναιωρημάτων” με χορηγό την Fagron.

ΜΜΕ

H διοργάνωση σεμιναρίων SYFALearning αποσκοπεί στην επιχειρηματική επιμόρφωση των φαρμακοποιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφόρας ανάπτυξης των φαρμακείων.

 

Η συμμετοχή φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου στην κατάμεστη αίθουσα εκπαιδεύσεων της Σ.ΕΛ.ΦΑΡ ήταν η απόδειξη ότι το εργαστήριο του φαρμακείου είναι ένας τομέας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προάγοντας ταυτόχρονα τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού.

 

Οι ελλείψεις φαρμάκων αντιπροσωπεύουν ένα παγκόσμιο ζήτημα υγείας, που επηρεάζει τη ζωή των ασθενών και τις θεραπευτικές επιλογές τους. Η πρόσβαση σε φάρμακα για τον πόνο και τον πυρετό, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη, και τα απαραίτητα αντιβιοτικά, όπως η αμοξικιλλίνη, η αζιθρομυκίνη και η κλαριθρομυκίνη, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

 

 

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Fagron συμβάλλουν καθημερινά στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Η Fagron δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής εξατομικευμένων φαρμάκων και προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Μαζί με τους φαρμακοποιούς, τους συνταγογράφους, τα νοσοκομεία και τη βιομηχανία, στοχεύουμε στη βελτίωση της εξατομικευμένης ιατρικής παγκοσμίως, καθιστώντας τις θεραπείες πιο προσιτές για διαφορετικές ομάδες ασθενών αντιμετωπίζοντας  συγκεκριμένες ανάγκες τους.

 

Η παραγωγή εξατομικευμένων φαρμάκων  μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να καλύψει τα κενά που προκαλούνται από αυτές τις ελλείψεις. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα μπορούν να συνδυαστούν σε εναιωρήματα. Ωστόσο, καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν περιλαμβάνονταν στην καθημερινή πρακτική του φαρμακείου, είναι ζωτικής σημασίας να παρέχεται καθοδήγηση και υποστήριξη για την ασφαλή και αποτελεσματική παράδοση των θεραπειών. Για το λόγο αυτό, η Fagron έχει δημιουργήσει παρασκευαστικές συστάσεις για την παρασκευή εναιωρημάτων με φάρμακα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή ελλείψεις, χρησιμοποιώντας το SyrSpend® SF.

 

Πιο συγκεκριμένα για την παρασκευή των πόσιμων φαρμακευτικών εναιωρημάτων χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα εναιώρησης SyrSpend® SF. Η σειρά αποτελείται από έτοιμα προς χρήση μέσα εναιώρησης η σύνθεση των οποίων είναι βασισμένη στο άμυλο και διαθέτουν την κατοχυρωμένη τεχνολογία Active Suspending Technology™ που συντελεί στη διατήρηση διασποράς των σωματιδίων της δραστικής ουσίας (API), παρέχοντας ακρίβεια της δοσολογίας, ομοιομορφία του φαρμακευτικού σκευάσματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τα πλήρως ασφαλή συστατικά του SyrSpend® SF επιτρέπουν τη χορήγηση εξατομικευμένης θεραπευτικής δόσης υπό τη μορφή εναιωρήματος από όλες τις ομάδες ασθενών, από νεογνά έως και ηλικιωμένους. Τα προϊόντα SyrSpend® SF είναι συμβατά με ένα ευρύ φάσμα δραστικών φαρμακευτικών ουσιών, και δίνεται έτσι η δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου μέσου εναιωρήματος αναλόγως του όξινου ή αλκαλικού περιβάλλοντος στο οποίο είναι σταθερή η εκάστοτε δραστική φαρμακευτική ουσία.

 

 

Το σεμινάριο που διοργανώθηκε διάρκειας δύο ωρών με πρακτικό – εργαστηριακό μέρος για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, επικεντρώθηκε σε θέματα παρασκευής και σταθερότητας του τελικού σκευάσματος, καθώς και εκτέλεσης των απαιτούμενων υπολογισμών για τη χρήση διαφορετικών φορέων παρασκευής πόσιμων φαρμακευτικών εναιωρημάτων.

 

 

 

Οι ασκήσεις που έλαβαν χώρα ήταν:

  1. Παρασκευή εναιωρήματος σπιρονολακτόνης με ζύγιση δραστικής ουσίας και τη χρήση της βάσης εναιωρήματος SyrSpend® SF liguid.
  2. Παρασκευή εναιωρήματος παρακεταμόλης με τη διαδικασία λειοτρίβισης δισκίου και τη χρήση της βάσης εναιωρήματος SyrSpend® SF PH4 NEO dry.
  3. Παρασκευή εναιωρήματος ομεπραζόλης με τη χρήση του SyrSpend® SF Alka Convenience Pack

 

Μετά το σεμινάριο ακολούθησε δεξίωση. Η εκδήλωση ήταν χορηγία της Fagron Hellas.

 

#SYFANewEra #SYFALearing #SYFAThess #ΔύναμηΣυνεργασίαςΦαρμακοποιών

 

 Βίντεο από την εκδήλωση 

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση