PHARMA point 2023: O SYFATHESS υποδέχεται υποδειγματικά 3.000 συνέδρους στο περίπτερό του με προσφορές και δράσεις αυτοδιάγνωσης, παρουσιάζει μεγάλες καινοτομίες στη διαχείριση ελλειπτικών φαρμάκων και υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με τον ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας.

Pharmapoint 2023

Με εντυπωσιακή συμμετοχή 3.000 συνέδρων και 82 εταιρειών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του PHARMA point 2023, της μεγαλύτερης φαρμακευτικής διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε φέτος 23 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2023, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το PHARMA point αποτέλεσε για ακόμα μία φορά σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις με έμφαση στη χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό φαρμακείο.Το «παρών» έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής αγοράς, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές Φαρμακευτικής. Στις εργασίες του συμμετείχαν 32 ομιλητές, ενώ διεξήχθησαν 2 στρογγυλά τραπέζια με θέματα «Φαρμακευτική επιστήμη και ελληνικό φαρμακείο: Χθες, σήμερα, αύριο» και «Σύγχρονη λειτουργία φαρμακείων και καινοτόμες υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας».

Στα πλαίσια του PHARMA point, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε υποδειγματικά φαρμακοποιούς και συνεργάτες στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίπτερό 450 τ.μ. του SYFATHESS και των Συνεργατών. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και το προσωπικού του Συνεταιρισμού έδωσαν το δυναμικό παρόν.  Όπως πάντα, ο SYFATHESS πρόσφερε εκλεκτό catering καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Το ευρύχωρο και εργονομικό περίπτερο SYFATHESS ήταν γεμάτο όλο το διήμερο προσφέροντας ειδικά διαμορφωμένους χώρους τόσο για ιδιωτικές επαγγελματικές συζητήσεις, όσο και για ευχάριστες κοινωνικές συναναστροφές μεταξύ των χιλιάδες επισκεπτών του.

Ιδιαίτερη προβολή έγινε στο περίπτερο στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του Συνεταιρισμού, με το Εμπορικό τμήμα του Ομίλου να προσφέρει στους φαρμακοποιούς δυνατές προσφορές σε νέα και εποχιακά προϊόντα SYFALINE – όπως οι νέες καραμέλες VitaAction και οι βιταμίνες VitaSper-  ειδικά σχεδιασμένες για το PHARMA point!

Οι ειδικοί συνεργάτες του Συνεταιρισμού:HALEON GSK, SANOFI, BAYER, MENARINI, BAUSCH HEALTH, NUMIL, ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ, ANATOMIC LINE, PREMIER MED, MASTIHA SHOP, DYON MED, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ μας τίμησαν ως συν-εκθέτες στο περίπτερο SYFATHESS, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική μας σχέση και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο Συνεταιρισμό.

Ιδιαίτερη συμμετοχή είχαν και οι δράσεις που έλαβαν χώρα στο περίπτερο του SYFATHESS σε συνεργασία με την DYON MED:

  • ΔΡΑΣΗ Πρόληψης για τον καρκίνο παχέος εντέρου. Δόθηκαν δωρεάν Colon test για τον έλεγχο πολυπόδων και τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • ΔΡΑΣΗ Ανίχνευσης ανοσίας μέσω εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό έναντι της Covid 19 . Επαγγελματίας υγείας βιολόγος έκανε λήψη μίας σταγόνας τριχοειδικού αίματος από το δάκτυλό, επιτόπια μέτρηση ανοσίας μέσω του ειδικού POINT OF CARE ANALYZER P200 και εμπιστευτική αποστολή των αποτελεσμάτων σας με SMS εντός λίγων ωρών σε συμμετέχοντες. Παράλληλα, φαρμακοποιοί εγγράφηκαν για να λάβουν στο φαρμακείο ένα «Point of Care rapid tests» για ημιποσοτική χρωματογραφική μέτρηση ανοσίας έναντι της Covid 19.ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ SYFATHESS ΕΔΩ

Στα highlights της παρουσίας του SYFATHESS στο PHARMA point 2023 συγκαταλέγονται:

  • Η Πρώτη Πανελλήνια παρουσίαση για τις μεγάλες καινοτομίες SYFATHESS:
    ΝΕΟ εξειδικευμένο «Τμήμα διαχείρισης ελλειπτικών φαρμάκων».
    ΝΕO eOrder « SYFATHESS Chat Bot εξυπηρέτησης ελλειπτικών φαρμάκων»

στην ομιλία «SYFATHESS: Πώς η επιχειρησιακή εστίαση στην καινοτομία οδηγεί σε μεγάλες τομές» – κ. Σπύρος Νικολαΐδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

 

            2)Η υπογραφή σύμφωνου συνεργασίας μεταξύ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού νομό Καρδίτσας.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς των Μερών, έχουν ως σκοπό την προαγωγή των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των Μελών τους και ειδικά τη συνεργασία τους, τον εφοδιασμό με φαρμακευτικά, παραφαρμακευτικά ή συναφή προϊόντα και εν γένει για την προαγωγή της οικονομίας των Μελών, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής με υπόλοιπους συνεταιρισμούς σε παραγωγικές ή εμπορικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις αναγνωρισμένες και από το συνέδριο της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας (I.C.A.) συνεταιριστικές αξίες, η λειτουργία των συνεταιρισμών διέπεται, μεταξύ άλλων, από τις αρχές της αλληλεγγύης, της αυτονομίας και ανεξαρτησίας και της συνεργασίας αλλά και εν γένει της διασφάλισης της ποιότητας, της καινοτομίας, της κοινωνικής υπευθυνότητας, της εντιμότητας, του εθελοντισμού και της αριστείας.

Επειδή τα Μέρη πορεύονται σε κοινές γραμμές πλεύσης, έχοντας κοινές αξίες, κοινά βιώματα, δεσμούς που τους συνδέουν σε μία ενιαία συνεταιριστική οικογένεια φαρμακοποιών, προτίθενται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και είναι ανοιχτοί σε οποιονδήποτε πρόθυμο προς τούτο συνεταιρισμό για την αναζήτηση και εξέλιξη ιδεών, προτάσεων, ενεργειών, οι οποίες θα βελτιώσουν το έργο και τη δραστηριότητά τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον δυσώδη ανταγωνισμό των ιδιωτών και οποιωνδήποτε ενδέχεται να απειλούν τα κοινά συνεταιριστικά συμφέροντα.

Για την εκπλήρωση των σκοπών και δράσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο τα Μέρη ιδιαιτέρως αναλαμβάνουν:
• την κατάρτιση επιμέρους συμφωνιών, στις οποίες θα εξειδικεύεται το αντικείμενο, οι  αρμοδιότητες, το χρονοδιάγραμμα κλπ της εκάστοτε συνεργασίας,
• τη συγκρότηση ομάδων εργασίας και την διοργάνωση συσκέψεων, εκδηλώσεων και συναντήσεων με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων,
• την ανάληψη κάθε άλλης δράσης η οποία διευκολύνει και προωθεί τη συνεργασία των Μερών.