Υποστήριξη της εθελοντικής ανθρωπιστικής αποστολής της «Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος» στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Νέα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια ενεργειών SYFACare, καλούμε όλους τους φαρμακοποιούς – μέλη του Συνεταιρισμού μας, να υποστηρίξουν την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή της «Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος» στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

 

Συγκεκριμένα, παροτρύνουμε όλα τα μέλη μας να δηλώσουν έως την Παρασκευή 14/6 στην τηλεφωνήτριά τους το ποσό με το οποίο θα ήθελαν να συνδράμουν την αποστολή. Το ποσό της δωρεάς σας θα πιστωθεί στον λογαριασμό σας στον Συνεταιρισμό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές σας, θα αξιοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου για να προσφέρει ο Συνεταιρισμός μας το αντίστοιχης αξίας υγειονομικό υλικό που ζήτησε η «Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος», η οποία και θα αναλάβει την αποστολή του υλικού στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Για περισσότερε πληροφορίες: Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος https://www.pomep.gr/

«Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, σε αγαστή συνεργασία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομο, οργανώνει εθελοντική αποστολή με παιδιάτρους σε χωριά της Νότιας Μαδαγασκάρης, τον ερχόμενο Αύγουστο. Στην αποστολή συμμετέχουν παιδίατροι από όλη την Ελλάδα – μέλη της Ένωσης μας και του Ιατρικού Συλλόγου. Η επιστημονική – ανθρωπιστική αποστολή αποσκοπεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικού υλικού στα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής. Στην κλινική που λειτουργεί στην περιοχή από την επισκοπή, εξετάζονται τουλάχιστον 3.000 ασθενείς κάθε μήνα, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό είναι ορφανά παιδιά που μαστίζονται από υποσιτισμό και ασθένειες, ενώ πάνω από 7.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων φοιτούν στα 9 σχολεία της ορθόδοξης εκκλησίας. Η πρωτοβουλία της Ένωσης έχει αγκαλιαστεί έως τώρα από εθελοντές γιατρούς, καθώς και από μας φορείς (Παιδιατρική Εταιρεία Β. Ελλάδος, Ιατρικός Σύλλογος Ελλάδος, Ταμείο Υγείας Εθνικής Τράπεζας, Πανελλήνια Ομοσπονδία ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, Δήμος Θεσσαλονίκης, κτλ».

Προσκαλούμε όλα τα μέλη μας να δείξουν την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τους επιστήμονες υγείας, συμβάλλοντας στην αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία.

Με συvαδελφικoύς χαιρετισμoύς,
Πρόεδρος Δ.Σ. – Κιοσές Γεώργιος- Κωνσταντίνος
Γραμματέας Δ.Σ. –Αργυρόπουλος Αργύρης