Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το SYFATHESS Conference 2023

Νέα

Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου 2023

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το SYFATHESS Conference 2023
από τον Όμιλο Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, στις 4 και 5 Μαρτίου, το SYFATHESS Conference 2023 που διοργάνωσε ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακείο 2023: Νέα εποχή με νέες υπηρεσίες, τεχνολογίες & ευκαιρίες για το ελληνικό φαρμακείο» το SYFATHESS Conference πραγματοποιήθηκε σε μια κομβική στιγμή για τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, καθώς συνέπεσε χρονικά με το ξεκίνημα μιας νέας εποχής ανάπτυξής του, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλάνου «SYFA New Era».

 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματός του θα έλαβαν χώρα ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, σχετικά με τα OTCs και τα συμπληρώματα διατροφής στο φαρμακείο, τις υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, τη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή, την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των social media στην καθημερινότητα του φαρμακοποιού.

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στο όραμά του για τον ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης και το σχέδιο μετασχηματισμού του, επισημαίνοντας ότι «Πιστεύω ακράδαντα στη σπουδαιότητα και στις αξίες του συνεταιρισμού. Το περιβάλλον μεταβάλλεται καθημερινά και δύναμή μας είναι η θέληση για σκληρή δουλειά και η στήριξη των μελών μας. Θέλουμε τον ΣΥ.ΦΑ. τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη των φαρμακοποιών. Στόχος μας είναι ο Όμιλος να γίνει συνώνυμο της επιτυχίας, αλλά και της προσφοράς. Παραμένουμε ενεργοί, αρωγοί σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας και είμαστε παρόντες όπου υπάρχει ανάγκη».

«Ενώνουμε τους φαρμακοποιούς, σε όποιους νομούς μας καλούν, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουμε τα φαρμακεία τους και τη δουλειά τους, και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Η ανάπτυξή μας δεν βασίζεται σε εφήμερες πελατειακές σχέσεις, αλλά τα μέλη μας αισθάνονται τον Όμιλο ως “οικογένεια”. Επιπλέον, απλώνουμε πρώτοι, ως οφείλει να κάνει ο leader, χέρι συνεργασίας προς τους υπόλοιπους συνεταιρισμούς. Δεν θεωρούμε κανέναν συνεταιρισμό ανταγωνιστή. Θεωρούμε όλους τους συνεταιρισμούς συναγωνιστές», συμπλήρωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Τέλος, ο κ. Νικολαΐδης τόνισε πως «Η ένωση των δυνάμεων των Συνεταιρισμών είναι αυτή που μπορεί να σταματήσει την ξέφρενη πορεία που διαγράφουν οι ιδιωτικές φαρμακαποθήκες σε νομούς που δεν δραστηριοποιούμασταν έως σήμερα. Ο μη συνεταιρισμένος τζίρος πρέπει να συρρικνωθεί και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου αυτό χρειαστεί».

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν για τους φαρμακοποιούς τα δύο στρογγυλά τραπέζια:

  • «Συνενώσεις Φαρμακείων: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Δ.Σ. ΠΦΣ, Διονύσιος Ευγενίδης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κατσιάνος, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Κιλκίς, Αναστάσιος Ρόντσης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Σερρών, Αθανάσιος Γουβάλας, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Φθιώτιδας, και Μιχάλης Μαργαριτίδης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Χαλκιδικής.

Τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε είχε ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

 

  • «Γυναικείο επιχειρείν… θάρρος ή αλήθεια», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Μαρία Κοσετζίδου, φαρμακοποιός, αναπληρωματικό μέλος ΠΦΣ, Νένα Μωυσιάδου, φαρμακοποιός, πτυχιούχος ΠΑΜΑΚ, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ελένη Πετράκη, φαρμακοποιός ΜΒΑ, διευθύντρια αγορών φαρμάκων Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης και διαχείρισης ποιότητας ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Ιωαννίδης, φαρμακοποιός, επενδυτής, CoFounder – Realis, και Μαρία-Ελένη Τσιμπάνη, προπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής Πατρών, πρόεδρος Σ.Φ.Φ.Ε.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η κυρία Σάντρα Μαρτσικάλη, μέλος Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.

 

Χρυσοί χορηγοί: ΒΙΑΝΕΞ – BIAN

Χορηγοί Επικοινωνίας: PharmaTeam, Farmakopoioi, Pharmacorner

Οργάνωση: Noufio Communication Services