Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο SYFALearning με θέμα: Ο εμβολιασμό των ενηλίκων την εποχή του COVID- 19

Χωρίς κατηγορία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στη φαρμακαποθήκη Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. στο Ωραιόκαστρο, το πρώτο σεμινάριο SYFALearning, στα πλαίσια του νέου επιχειρησιακού πλάνου #SYFANewEra, επανεφεύρεσης του Συνεταιρισμού και ανανέωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη του. Στόχος του SYFALearning είναι η επιχειρηματική επιμόρφωση των φαρμακοποιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφόρας ανάπτυξη των φαρμακείων.

 

Η έναρξη του SYFALearning  έγινε με κεντρικό ομιλητή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη (MPharm, MSc, Clin Pharm, ARPharmS, Κλινικός Φαρμακοποιός, Ψυχιατρική Κλινική Θεσσαλονίκης «Αγία Αικατερίνη»).  Η εξαιρετικά επίκαιρη παρουσίαση του κ. Κλημεντίδη με θέμα

 

Εμβόλια: Από το «Α» ως το «Ω» – Advanced Pharma Education & Services (clinicalpharmacist.gr)

 

προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον, τις ερωτήσεις και τη ζωηρή συμμετοχή των φαρμακοποιών στην κατάμεστη αίθουσα εκπαιδεύσεων της Σ.ΕΛ.ΦΑΡ.

 

Το σεμινάριο κάλυπτε το σύνολο των απαραίτητων γνώσεων, από την βασική ανοσολογία έως την ιστορία των εμβολίων, τα είδη τους, τους μηχανισμούς δράσης, της διαδικασίας παραγωγής και τις διαδικασίες εξασφάλισης της ποιότητας, της ασφάλειας και της στενής παρακολούθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους. Έμφαση δόθηκε στην επιχειρηματική προσέγγιση του εμβολιασμού ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορούν: i) να γνωρίζουν τις πραγματικές αντενδείξεις στον εμβολιασμό και να αντιμετωπίσουν τις λανθασμένες που οδηγούν σε χαμένες ευκαιρίες εμβολιασμού ιι) να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το φαινόμενο της διστακτικότητας τον εμβολιασμό, παρέχοντας αντικειμενική και αμερόληπτη πληροφόρηση με το σωστό τρόπο.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Σπ. Νικολαΐδης (Πρόεδρος Δ.Σ.) και η κα. Ελένη Πετράκη (Φαρμακοποιός, MBA, Διευθύντρια Αγορών Φαρμάκων) και η κα. Έλλη Λίμπου (Διευθύντρια Marketing).

 

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε δεξίωση. Η εκδήλωση ήταν χορηγία της MSD.

 

Η γνώση είναι δύναμη. Ο Συνεταιρισμός μας είναι εδώ και μέσω του “SYFA Learning” επιθυμεί  την επιχειρηματική επιμόρφωση και άρα επιχειρηματική ενδυνάμωση ΟΛΩΝ των μελών του. Η δύναμη του Συνεταιρισμού μας είναι η συνεργασία ΟΛΩΝ των μελών μας. Σας καλούμε να στηρίξετε τη νέα προσπάθεια.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Σπύρος Νικολαΐδης Ι Πρόεδρος Δ.Σ.  Παναγιώτης Ναούμ Ι Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

 

Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

Δύναμη Συνεργασίας Φαρμακοποιών

#SYFAThess #SYFANewEra #SYFALearning

 

Περισσότερες πληροφορίες στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του κ. Κλημεντίδη:

Όλα τα Μαθήματα – Advanced Pharma Education & Services (clinicalpharmacist.gr)

Ασύγχρονη (on-demand δηλαδή) εκπαίδευση, με webinars που είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τα παρακολουθεί ο επαγγελματίας υγείας που έχει περιορισμένο χρόνο, σε σύντομες υποενότητες.

 

Diamantis Klimentidis MPharm,MClinPharm,ΜSc
Clinical Pharmacy Specialist
Antimicrobial Stewardship
Aging and Chronic Diseases Management
eEmail info@clinicalpharmacist.gr Mobile +306977630773

clinicalpharmacist.gr