Ολοκληρώθηκε το 1ο SYFALearning για το 2026 – «Διαχείριση Ασθενούς με Ίλιγγο & Ρινίτιδα στο Φαρμακείο»

Νέα

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της σειράς SYFALearning για το 2026 πραγματοποίησε με επιτυχία την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Galenica και υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Γεώργιος – Κωνσταντίνος Κιοσές, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης των φαρμακοποιών, καθώς και τη σταθερή και ουσιαστική συνεργασία με τη Galenica, μια ιστορική εταιρεία με μακρά και καθοριστική παρουσία στο χώρο της υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προγραμματισμό του Συνεταιρισμού για το 2026 με στόχο τη διοργάνωση συνολικά 12 εκπαιδευτικών σεμιναρίων SYFALearning, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης για συνεχή επιστημονική κατάρτιση και υποστήριξη του σύγχρονου φαρμακοποιού.

Το σεμινάριο με τίτλο «Διαχείριση Ασθενούς με Ίλιγγο & Ρινίτιδα στο Φαρμακείο» παρουσίασε ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος του Νευρο-Ωτολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, Γεώργιος Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέλυσε με επιστημονική πληρότητα και πρακτική προσέγγιση τη σωστή διαχείριση περιστατικών ιλίγγου και ρινίτιδας στο φαρμακείο.

Η εκδήλωση προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των φαρμακοποιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σύγχρονες θεραπευτικές πρακτικές και να συμμετάσχουν σε ουσιαστική συζήτηση γύρω από καθημερινά κλινικά ζητήματα.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του Εμπορικού Διευθυντή της GALENICA και στενού συνεργάτη του Ομίλου, Βασίλη Μπακοπάνου. Όπως τόνισε, είναι η πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που η εταιρεία υλοποιεί μια τέτοια δράση, σε συνεργασία με φαρμακαποθήκη. Κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στο leadership στο σύγχρονο φαρμακείο και στον τρόπο με τον οποίο αυτό συνδυάζεται με το financial management, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός επιτυχημένου και κερδοφόρου φαρμακείου.

Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, αφουγκραζόμενος τα αιτήματα των μελών του, συνεχίζει να εντάσσει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του ομιλίες με επιχειρηματικό, εμπορικό και ηγετικό περιεχόμενο, ανταποκρινόμενος στις πραγματικές ανάγκες των φαρμακοποιών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και ζεστό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικό διάλογο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό χαρακτήρα του θεσμού SYFALearning.